🇵🇹Rondreis Zuid-Portugal 8 dagen v.a. €459,- p.p. incl. Vluchten, Huurauto en verblijf

Wat is er inbegrepen?

test

Reserveringsgegevens

Prijs

€459,-

Bestemming
Luchthaven

Inclusief Retour✈️ Eindhoven – Faro

Reisperiode

Maart 2020- April 2020

Aanbieder

LIDL-REIZEN

Retour

Faro – Eindhoven

Transfer

Inclusief Huurauto

Verblijf

8 dagen

Aantal personen

De prijs is op basis van 2 personen

Omschrijving

Reisprogramma:
Dag 1:

Nederland – Faro.
Vlucht naar Faro. Na aankomst op de luchthaven haal je de huurauto op en rijd je naar Tavira (op ca. 40 km van Faro) waar je de eerste nacht gaat verblijven. De rest van de dag is ter vrije besteding. Tavira ligt aan de monding van de rivier de Ségua, wordt omringd door de restanten van de stadswal gebouwd door Koning Dinis en telt maar liefst 37 kerken!

Dag 2: Tavira – Castro Marim – Mértola – Beja – Évora. (ca. 250 km).
Vanuit Tavira rijd je via Castro Marim het binnenland in. Via Mértola, met o.a. een kasteel uit de 9e eeuw rijd je verder naar Beja, door Julius Cesar ooit Pax-Julia genoemd naar de vrede die hier met de Lusitaniërs werd gesloten. Je rijd verder naar het 2000 jaar oude Évora. Naast de Moorse en Renaissance invloeden, zijn het Romeinse aquaduct en de Diana-tempels de ‘must see’ bezienswaardigheden. Overnachting in Évora.
Dag 3: Évora – Redondo – Estremoz – Montemor o Novo – Lissabon (ca. 250 km).
Je laat Évora, door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst, achter je en rijd naar Lissabon. Neem de tijd voor een omweg en rij via Redondo naar Estremoz, een oude stad met Moorse invloeden. Een aanrader is de ‘toren van de drie kronen’ die herinnert aan de koningen die Estremoz heeft gehad. Via Montemor o Novo vervolg je de reis naar Lissabon waar je de komende 3 nachten zult verblijven.

Dag 4: Rondrit Sintra, Cascais en Estoril (ca. 80 km). 
Vandaag kun je een mooie rondrit naar het historische Sintra (UNESCO werelderfgoed) maken. De prachtige kastelen zijn een lust voor het oog. Sintra ligt in een zeer groene, bosrijke en heuvelachtige omgeving. In het authentieke centrum vind je vele smalle, hellende trapstraatjes. Het hele jaar rijd er een toeristentreintje langs diverse bezienswaardigheden in de omgeving. Vervolgens rijd je naar de mondaine plaatsen Estoril en Cascais. Neem een duik in de zee, waag een gokje in het casino of laat je gastronomisch verwennen in één van de vele visrestaurants.
Dag 5: Lissabon
Vandaag is ter vrije besteding. Tijd om de wereldstad Lissabon te ontdekken. Lissabon zit vol cultuur en eeuwenoude historie. De stad ademt een heerlijke sfeer uit met kleine straatjes en de bekende kleine trams, die zich door de steile straatjes omhoogtrekken. Prachtige pleinen met fonteinen en een mooi gelegen kasteel waarvan je een magnifiek uitzicht hebt sieren de stad. Lissabon werd 20 eeuwen geleden opgericht aan de oevers van de rivier de Taag. Wandel langs de rivier, ga lekker eten in het oude stadsdeel en geniet van de Vinho Verde of een heerlijke Mateus rosé.
Dag 6: Lissabon – Castro Verde – Ourique – Quarteira (ca. 305 km).
Vandaag verlaat je Lissabon en rijd je door de Alentejo terug naar de Algarve. Op de weg zuidwaarts is een bezoek aan de kerk Igreja de Nossa Senhora da Conceição, plaatselijk bekend als de koninklijke basiliek (Basílica Real) in Castro Verde een aanrader. Je verblijft de komende 2 nachten in Quarteira.

Dag 7: Rondrit Sagres en Lagos (ca. 225 km).
Vandaag kun je vanuit Quarteira een bezoek brengen aan Sagres en Lagos. Sagres is het meest zuidwestelijke stukje van Europa. Eén van de meest interessante onderdelen is de enorme windroos op de grond, samengesteld uit stenen die een diameter van 43 meter heeft. Via het 2000 jaar oude Lagos, tevens een geweldige badplaats met leuke winkels, galeries en boetiekjes, pittoreske pleinen, terrassen in overvloed, een grote haven voor pleziervaart en heerlijke (vis)restaurants, rijd je terug naar Quarteira.
Dag 8:

Faro – Nederland.
De autorondreis eindigt na het ontbijt. Je rijd terug naar de luchthaven van Faro (gelegen op ca. 30 km van Quarteira) waar je de auto inlevert en terug vliegt.

Meer deals in Portugal

Niets gevonden.

Menu